image
text-standard

Välkommen med ditt barn till Familjeläkarnas Barnavårdscentral (BVC)

 

Familjeläkarna Arninge BVC i Täby är en del av Vårdval Stockholm och vi erbjuder Barnhälsovård i enlighet med Region Stockholms riktlinjer.

Hos oss erbjuder vi dig trygg barnhälsovård, från födseln till skolstart. Det gör vi genom att bland annat erbjuda hembesök vid födseln, hälsokontroller och utvecklingsbedömningar hos sjuksköterska och läkare, vaccinationer, enskilda föräldrasamtal och föräldragrupper.

 

Från och med den 1 juni 2024 kommer BVC börja rapportera till nationellt kvalitetsregister för att utvärdera och förbättra barnhälsovården i Sverige.

Mer information hittar du på  Svenska Barnhälsovårdsregistret (bhvq.se) eller hos oss på BVC. 

 

På BVC står barnet alltid i centrum

Vårt mål är att ge varje familj råd, stöd och hjälp med det som just ni behöver i ert föräldraskap. Frågor som vi kan ge stöd kring kan vara amning, mat, sömn, vaccinationer och ert barns hälsa och utveckling. Vi kan även förmedla kontakt till barnläkare, dietist, logoped och psykolog. Skulle ert barn bli sjuk har vi nära samarbete med vår vårdcentral.

Andra aktörer som vi har ett samarbete med är Öppna Förskolan, Biblioteket och Socialtjänsten.

Välj Familjeläkarnas BVC genom att lista ert/era barn online via 1177.se (e-tjänster/Agera ombud/Vårdval), eller fyll i listningsblankett som finns under ”Bli patient hos oss” och skicka till oss. Så återkommer vi till er för ett första besök.

Passa också på att lista ert barn på Familjeläkarnas vårdcentral, så får ni tillgång till läkare och sjuksköterska på vårdcentralen om ert barn blir sjuk. Vill ni boka tid direkt är ni välkomna att kontakta oss per telefon

Välkommen att boka tid via 08-400 605 10

Besök för barn och ungdomar under 18 år är avgiftsfria

divider

text-standard
divider

text-standard

Kontakta oss

 

Adress: Saluvägen 1, 3 trp 187 66 Täby

Hitta hit

Telefon: 08-400 605 10

Öppettider:

Sommartider

1/7 – 30/8

Mån – fre kl. 08:00 – 17:00

(Måndag 07.30-17.30

Tisdag-onsdag 07.30-18.00

Torsdag-fredag 07.30-17.00)

Kvällar och helger hänvisar vi till 1177