text-standard

2021-09-17

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att barnen erbjuds vaccin i två doser, och att vaccinationerna av barn från 12 års ålder inleds samordnat i landet i början av november 2021. Vi på vårdcentralen hänvisar alla unga samt ovaccinerad oavsett ålder att vända sig till vaccinations mottagningarna.

Se länk nedan.

http://prosalus.se/covid-19

Hoppas ni alla haft en skön sommar.

Vi finns här men alla besök kräver tidsbokning! INGEN DROP-IN

Alla besök bokas via telefon. 08-541 718 00.

Vaccination dos 2 pågår parallellt och du som inte redan har en bokad tid bokar den på vaccinationsmottagning via appen Alltid Öppet. Detta gäller även dem som fr o m 10 maj fått dos 1 på vårdcentralen. Du får sms när det är dags att boka om du samtyckt till sms-utskick i appen. Du hittar mer information om vaccination dos 2 på 1177.
Du som har BankID eller Freja e-id plus bokar via appen Alltid Öppet. Har du inte möjlighet att boka digitalt kan du ringa för att boka tid. Det finns telefonlinjer på svenska, engelska, arabiska, somaliska, persiska, finska, polska, ryska, spanska och tigrinja. Läs mer om bokning här.
Vaccinationen för allmänheten i yngre åldrar öppnas stegvis allt eftersom Region Stockholm ger klartecken till detta.
Covidbevis. Inom EU har man nu kommit överens om ett digitalt covidbevis. Det är en kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Tjänsten kommer att vara tillgänglig via www.covidbevis.se (öppnar 1 juli) och hämtar data från journalsystemen med ditt samtycke.
Trevlig sommar!
header

blocks