image
header

Välkommen till Familjeläkarna ASIH.

divider

text-standard

Familjeläkarna erbjuder avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) i fem stora områden i Stockholm. ASIH-vård är ett alternativ till sjukhusvård för dig som har en allvarlig sjukdom och behöver medicinsk hjälp i ditt hem. Vi finns för dig dygnet runt alla dagar i veckan.

Vården utifrån ett helhetstänk för de vi vårdar. Vi på Familjeläkarna har ett personligt engagemang och en sammanhållen vård för patientens bästa. Vi tar utgångspunkt i individens behov och situation, anpassar vården och rehabiliteringen, som ska bidra till ökad livskvalité.

Få ASIH-vård

Familjeläkarna ASIH arbetar på uppdrag av Region Stockholm. Är du över 18 år har du möjlighet att få avancerad sjukvård i hemmet och välja den vårdgivare du önskar.

För att få ASIH-vård hos Familjeläkarna behöver man vara skriven i Stockholm och ha en remiss från exempelvis vårdcentral, specialistklinik eller akutmottagning på sjukhus.

Hembesöken i ASIH är kostnadsfria och den medicinska vården kan jämställas med sjukvård.

Vad innebär ASIH-vård?

ASIH-vård innebär medicinskt kvalificerad vård i patientens hem – en vård där alternativet är en sjukhusplats. Vi strävar efter att svårt sjuka patienter ska kunna behålla sin självrespekt och sin personliga integritet och under vårdtiden i hemmet ha högsta möjliga livskvalitet och medicinska trygghet.

Vi arbetar i multiprofessionella team där det ingår läkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer, dietister och undersköterskor. Med hög kompetens och tillgänglighet har vi som målsättning att skapa trygghet och bidra med bästa möjliga välbefinnande för våra patienter. En viktig del av verksamheten är också att ge stöd till närstående.

För varje patient finns en individuell vårdplan som tar hänsyn till sociala, psykiska och existentiella aspekter likaväl som de medicinska.

Familjeläkarnas ASIH-team

  • Familjeläkarna ASIH Nacka Värmdö område 4. Upptagningsområde Nacka & Värmdö.
  • Familjeläkarna ASIH Stockholm Innerstaden område 5. Upptagningsområde Södermalm, Kungsholmen, Norrmalm, Östermalm, Lidingö & Solna.
  • Familjeläkarna ASIH Stockholm Västerort område 6. Upptagningsområde Ekerö, Sollentuna, Sundbyberg, Bromma, Hässelby-Vällingby, Spånga-Tensta, Rinkeby-Kista.
  • Familjeläkarna ASIH Stockholm Nordväst område 7. Järfälla, Upplands-Bro, Upplands Väsby & Sigtuna.
  • Familjeläkarna ASIH Älvsjö område 4. Upptagningsområde Skärholmen, Hägersten-Liljeholmen, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Skarpnäck, Älvsjö.
  • Familjeläkarna ASIH Albyberg område 3. Upptagningsområde Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nynäshamn & Tyresö.