image
header

Välkommen till sjukhuset Danviksgeriatriken för äldre

divider

text-standard

Familjeläkarna Danviksgeriatriken är ett nytt sjukhus som erbjuder akut geriatrisk vård, medicinsk behandling och rehabilitering för äldre, med särskild hänsyn till individuella behov och förutsättningar och tar emot patienter från hela Stockholm län.

Danviksgeriatriken behandlar och vårdar huvudsakligen äldre över 65 år som vårdas på, men vid medicinska skäl kan även yngre patienter få möjligheten till vård. Vi erbjuder tillfällig vård efter operation eller infektion och när det finns behov av några dagars rehabilitering efter den mest akuta behandlingen.

 

Få vård på Danviksgeriatriken

Danviksgeriatriken arbetar på uppdrag av Region Stockholm. När man som äldre har behov av geriatrisk vård kan man själv välja att få sin vård hos oss på Danviksgeriatriken.

För att få vård på Danviksgeriatriken behöver man en remiss från exempelvis läkare på akutmottagning, vårdavdelning, äldreboende, vårdcentral eller så kan man komma till sjukhuset direkt från hemmet, via ambulans från hela Stockholms län. Vi tar emot patienter dygnet runt, årets alla dagar.

 

God vård i en hemlik miljö

På Danviksgeriatriken ger vi geriatrisk vård utifrån ett helhetstänk för de vi vårdar. Vi har ett personligt engagemang och en sammanhållen vård för patientens bästa. Vi tar utgångspunkt i individens behov och situation, anpassar vården och rehabiliteringen, som ska bidra till ett aktivt och självständigt liv med ökad livskvalité.

Danviksgeriatriken ligger vackert beläget vid inloppet till Stockholm på Finnbodaberget i Nacka kommun, i anslutning till äldreboendet Danvikshem. Det finns 44 vårdplatser uppdelat på två vårdavdelningar med både enkel-, dubbel- och tre-bäddsrum. Maten är hemlagad och vårdrummen hemlika, och det finns tillgång till en vacker utemiljö.

När man vårdas på Danviksgeriatriken får man som patient ett multiprofessionellt team runt sig. I teamet ingår läkare, sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator och dietist, som alla är delaktiga i vården. Teamet har stor kunskap och erfarenhet av allmängeriatrisk vård och rehabilitering för äldre.

Familjen och närstående till de som vårdas på Danviksgeriatriken är viktiga och vi finns som stöd till dem. För oss är dialog och informationen viktig kring vården av alla våra patienter.

 

Toppmodern geriatrisk vård

Danviksgeriatriken använder vetenskapligt beprövade behandlingsmetoder och följer den senaste forskningen inom äldres sjukdomar och rehabilitering. Vi samarbetar med högskolor och universitet med kunskapsöverföring, utbildning och driver själva aktivt olika forskningsprojekt.

 

Kontakt för anhöriga till de som vårdas på Danviksgeriatriken:

Besöksadress: Danvikshemsvägen 8 A-B, 131 31 Nacka

Telefon:  08-400 61 401