text-large

Rehabilitering som gör skillnad

divider

text-standard

Har du rygg-, axel-, höft- eller knäproblem? Har du fått en skada eller behöver du träna upp din styrka eller rörelseförmåga?

Familjeläkarna Rehab i Saltsjöbaden och i Barkarby erbjuder effektiv rehabilitering i en lugn och trygg miljö. Du sätter upp mål tillsammans med vårt team av erfarna arbetsterapeuter, fysioterapeuter, naprapater och dietister. Vår ambition är att du, med hjälp av träning, rådgivning och stöd ska få en ökad livskvalitet. Vi verkar i nära samarbete med våra familjeläkare för att kunna ta hand om dig på bästa sätt. Läs mer om vad vi kan erbjuda dig under respektive område, se nedan.

Vi ger råd och verktyg för att bota eller lindra problem med leder och muskler. Hjälper dig som har yrsel, balanssvårigheter, migrän, övervikt eller ofrivillig viktförlust. Vi erbjuder även träning i grupp eller flera skolor som artrosskola, livsstilsförändringar och medicinsk yoga. Vid behov kan vi skicka remiss till röntgen.

Välkommen att boka tid via telefon på någon av våra Rehabmottagningar. Kontaktinfo längst ned på sidan.

Det behövs ingen remiss för att söka vård på Familjeläkarnas Rehab och vårt erbjudande är för alla åldrar från hela Stockholms län. Vi arbetar på uppdrag av Region Stockholm och frikort gäller.

Eventuell avbokning måste ske senast 24 timmar innan bokad tid för att undvika att det uteblivna besöker debiteras. Det gäller även om du har frikort eller är under 18 år.

 

Patientavgift

Familjeläkarna Rehab har avtal med Region Stockholm. Ett besök kostar 250 kronor och frikort gäller. Besök och stöd till barn under 18 år och över 85 år, samt för hembesök och hjälpmedelsförskrivningar, är kostnadsfria.

 

Rehabilitering i hemmet

Finns det medicinska skäl till att du inte kan komma till oss, ser vi till att våra hemrehabteam (arbetsterapeut, fysioterapeut, dietist) besöker dig i hemmet. Det ger dig bästa förutsättningar för en effektiv rehabilitering. Vi bedömer behov av hjälpmedel, förskriver och provar ut hjälpmedel och är behjälpliga med eventuella behov av bostadsanpassningar.

 

Språk

På Familjeläkarna Rehab talar vi flera språk. Utöver svenska och engelska kan flera av oss grekiska, polska, italienska, spanska, ryska och rumänska. Vi bokar alltid tolk vid behov.

 

Välkommen att boka tid på någon av våra mottagningar, eller läs mer om våra erbjudanden.

 

Våra multiprofessionella team erbjuder:

blocks
divider

price

Kontakta oss - Saltsjöbaden Rehab

  • Tidsbokning: 08-717 01 00
  • Adress: Saltsjöbaden centrum, Torggatan 23
  • Öppettider: måndag-fredag 08:00-17:00
price

Kontakta oss - Barkarby Rehab

  • Tidsbokning: 08-21 52 00
  • Adress: Barkarbyvägen 51, Plan 2
  • Öppettider: Måndag, onsdag, torsdag 08:00-17:00
  • ‎‎ Tisdag, fredag 08:00-18:00