Nu öppnar Familjeläkarna ett nytt toppmodernt sjukhus för äldre, Danviksgeriatriken som kommer att ta emot patienter från hela Stockholm län. Sjukhuset drivs av Familjeläkarna på uppdrag av Region Stockholm och har två avdelningar med 44 vårdplatser.

Danviksgeriatriken behandlar och vårdar huvudsakligen äldre patienter som är i behov av medicinsk behandling och rehabilitering. Exempelvis tillfällig vård efter operation eller infektion och när det finns behov av några dagars rehabilitering efter den mest akuta behandlingen. Även äldre med behov av vård och rehabilitering kan komma direkt från hemmet till Danviksgeriatriken. Danviksgeriatriken kommer att ta emot patienter dygnet runt, årets alla dagar.    

Danviksgeriatriken arbetar på uppdrag av Region Stockholm och för att få vård på sjukhuset behövs en remiss från läkare på akutmottagning, vårdavdelning, äldreboende, vårdcentral eller så kan man komma till sjukhuset direkt från hemmet, via ambulans från hela Stockholms län. 

Danviksgeriatriken ligger vackert beläget i en historisk miljö vid inloppet till Stockholm på Finnbodaberget i Nacka kommun, i anslutning till äldreboendet Danvikshem. Som patient har man tillgång till ett multiprofessionellt team av läkare anställda läkare, sjuksköterskor, sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator och dietist.

Sjukhuset Danviksgeriatriken drivs av Familjeläkarna som är läkarägt och har varit verksamt sedan 2008. Familjeläkarnas ambition är att ge alla patienter professionell och omsorgsfull vård, och det ska kännas som att ha en egen läkare i familjen. Familjeläkarna har sedan tidigare uppdraget att ge läkarinsatser på cirka 250 äldreboende i regionerna Stockholm och Uppsala, samt ASIH, avancerad sjukvård i hemmet, i sju stora områden i Stockholm. Familjeläkarna driver även hospis Maria Regina i Nacka. Genom att öppna Danviksgeriatriken ökar möjligheten att följa våra patienter i livets alla skeden.