image
header

Möt våra medarbetare

divider

lead

Vi ställde frågan - Varför har du valt att jobba på familjeläkarna? till några av våra medarbetare. Här kan du läsa deras svar.

quote

När jag valde att jobba hos Familjeläkarna var det inte för att det råkade ligga närmast min hemadress. För det gör det inte. Det finns dussintals med mottagningar och arbetsgivare som ligger närmare. Jag valde att jobba här för att det är en unik mottagning. På många sätt. Hela atmosfären vibrerar av nytänk, medicinsk nyfikenhet och patientorientering. Personalen är arbetsvillig och välutbildad. Här finns inga absoluta sanningar. Allt diskuteras. Vi gör inte saker och ting på ett visst sätt för att det ”alltid” varit så. Vi ifrågasätter. Varenda patient som inte blir helt nöjd ses som ett misslyckande. Sådana krav förpliktar. Alla skärper sig.

Inte minst är det en tillåtande och kreativ miljö för en ung läkare tidigt i karriären. Här finns den flexibilitet som man behöver. Entusiasm inför fortbildning. Möjlighet att lägga upp sitt arbete på det sätt som passar ens personlighet bäst. En modern mottagning!

Arash Sanari (Familjeläkarna Saltsjöbaden)
ST-läkare i Allmänmedicin
divider

quote

För mig är det underbart att delta i Familjeläkarnas utveckling av framtidens nya vårdcentraler, kliniker med specialistkompetens inom flertal områden som allmänmedicin, gynekologi, ortopedi, barn, geriatrik. Inom Familjeläkarna kan spännade idéer och tankar snabbt bli till en verklighet.

Arbetsplatserna arbetar med en tydlig laganda. Vi trivs, har kul och känner en stolthet för vårt arbete.

Omhändertagandet av kroniska patientgrupper är ett tydligt exempel på Familjeläkarnas fina lagarbete där olika grupper inom vårdcentralen bidrar tillsammans med olika kompetens men med samma mål; läkare, distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnaster samt IT-ansvarig.

Jonas Thun (Familjeläkarna Bålsta & Husby)
Läkare, Verksamhetschef Bålsta & Husby
divider

quote

Jag tycker att det är roligt med nya utmaningar i livet, att få vara betydelsefull och att utveckla verksamheten till något positivt. Här samarbetar vi med alla, oavsett kön, nationalitet och yrke. Vi är som en stor familj. Alla tar sitt ansvar, och vi är måna om varandra. I vårt område finns många utmaningar, både stora som små. Vi gör vårt bästa för att klara av dem.

Den roligaste aktiviteten under året är när vi ställer upp och är med i Akallaloppet. Vi hjälper till med vård och vi har också ett eget lite lag som ger järnet, det ger oss både mycket skratt och svett.

Jenny Vikbladh (Familjeläkarna Husby)
Sjuksköterska & Platsansvarig
divider

quote

Den ”lilla” mottagningen ger stora fördelar vad gäller möjlighet till påverkan, korta beslutsvägar och ett nära samarbete kollegor emellan. Möjligheten till samarbete med läkarspecialister inom barn, gyn och ögon ger en extra dimension i arbetet.

Mottagningen ligger geografiskt väl och är inrymd i nybyggda, funktionella och fräscha lokaler. Arbetsmiljön präglas av ”öppna dörrar”, ”högt i tak” och en glad och positiv stämning.

Esbjörn Bergman (Familjeläkarna Saltsjöbaden)
Specialist i allmänmedicin & medicinskt ansvarig läkare
divider

quote

Engagerad och bra ledning. Bra arbetskamrater. Bra villkor.

– Nära patientkontakt
– Korta kommunikationsvägar
– Påverkbar verksamhet
– Tvärprofessionellt

Ulrik Allheim (Familjeläkarna Bålsta & Husby)
Specialist i barn- & ungdomsmedicin