Familjeläkarna har fått förtroendet att ansvara för läkarinsatser på ytterligare tre äldreboenden, i Täby, Östermalm och Österåker i Stockholm.

Täby kommun har gett Familjeläkarna uppdraget att ansvara för läkarinsatser på Johannas Trädgård, ett helt nybyggt äldreboende i Täby kyrkby. Johannas Trädgård, med plats för 86 boende, har inriktning på demens och somatik. All personal på boendet är utbildade i demensvård enligt Silviahemmets certifiering, något som även Familjeläkarnas läkare är. De första inflyttningarna sker i slutet av oktober 2022 och Familjeläkarnas uppdrag startar redan den 20 oktober.

Från den 1 november har Familjeläkarna fått uppdraget att ansvara för läkarinsatser på äldreboendet Kampementet, ett vård- och omsorgsboende med inriktning kultur och musik som ligger på Östermalm i Stockholm. Boendet har 96 platserna och hälften är avsedda för personer med demenssjukdom och hälften för personer med somatiska sjukdomar.

Familjeläkarna har även fått uppdraget att ansvara för läkarinsatser på äldreboendet Enebacken, som ligger i utkanten av Åkersberga i Österåkers Kommun. Boendet har 108 lägenheter för korttids- och växelvård, för personer med demenssjukdom och personer med stort omvårdnadsbehov. Uppdraget startar 1 november.